Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Χειρουργικές επεμβάσεις για διόρθωση ακμής - ουλών

Δερμοαπόξεση ή δερμολείανση:

Η ακμή, άλλες ασθένειες ή ένας τραυματισμός ενδέχεται να προκαλέσουν ουλές και δυσμορφίες στο δέρμα του προσώπου. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βελτιώσει την όψη και την υφή του δέρματος με τη δερμοαπόξεση ή δερμολείανση.


Μάθετε το
ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ONLINE
Μόνο στο SafeSurgery


Πρόκειται για μια χειρουργική μέθοδο κατά την οποία οι πλαστικοί χειρουργοί λειαίνουν τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος με σκοπό την εξομάλυνση των ανωμαλιών και την ανανέωση τους.

 

Ενδείξεις:

Η δερμοαπόξεση συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ανωμαλίες στην όψη και την υφή του δέρματος:

  • Ουλές από προηγηθείσα ακμή ή άλλα νοσήματα
  • Ουλές από προηγούμενες επεμβάσεις ή από ατυχήματα
  • Μικρές ρυτίδες κυρίως γύρω από τα χείλη ή τα μάτια

 

Αντενδείξεις:

  • Ακμή σε ενεργό στάδιο (υπάρχει ο κίνδυνος λοίμωξης)
  • Πολύ σκούρο ή ασιατικό δέρμα (μπορεί να εμφανίσει δυσχρωσίες)

 

Απαραίτητες προφυλάξεις:

Δυσχρωσίες μπορεί να προκαλέσει και η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Για το λόγο αυτό, όσοι υποβάλλονται σε δερμοαπόξεση  πρέπει να προστατεύονται όσο το δυνατόν από τον ήλιο. Καλό είναι η επέμβαση να προγραμματίζεται σε εποχές με λιγότερη ηλιοφάνεια και να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης, ανάλογα με την έκταση της βλάβης και τη μετεγχειρητική εξέλιξη. Τουλάχιστον για 1 μήνα μετά την επέμβαση πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο. Σε σχετικά μεγάλες επεμβάσεις συστήνουμε να αποφεύγεται ο ήλιος για τους επόμενους 2-3 μήνες. Επίσης προτείνουμε αντηλιακές κρέμες με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και απόλυτη φραγή στις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

 

Μέθοδος Aναισθησίας:

Η Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), που εφαρμόζουμε στην πλαστική χειρουργική, αποβλέπει σε όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματικές χειρουργικές επεμβάσεις και στη χρήση ακίνδυνων αναισθησιολογικών μεθόδων. Ειδικά οι επεμβάσεις δερμοαπόξεσης γίνονται χωρίς νάρκωση. Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόζουμε την ασφαλή τεχνική Tumescent. Αν η περιοχή που θα θεραπευτεί είναι εκτεταμένη (π.χ. όλο το πρόσωπο) τότε συνιστάται ο συνδυασμός με Υπνοχάλαση. Με αυτές τις μεθόδους επιτυγχάνουμε ασφαλείς, αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες, χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών.

 

Μετά το χειρουργείο:

Αμέσως μετά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει πάνω στην περιοχή που θεραπεύτηκε ειδικές αντικολλητικές γάζες σαν δίχτυ. Μετά από 4-5 ημέρες πέφτουν από μόνες τους. Σε 7 ημέρες ολοκληρώνεται η αρχική επούλωση του δέρματος, ενώ η χρήση make up επιτρέπεται μετά από 10 περίπου ημέρες.

 

Επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες:

Αν η βλάβη δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες ήδη από την επόμενη ημέρα. Από την εργασία σας θα χρειαστείτε άδεια, το χρονικό διάστημα της οποίας εξαρτάται από το είδος της εργασίας και από την έκταση της βλάβης.

 

Ελαχιστοποίηση πόνου:

Χάρη στις πρωτοποριακές τεχνικές που χρησιμοποιούμε, κατορθώνουμε να ελαχιστοποιήσουμε το μετεγχειρητικό πόνο. Μετά τη δερμοαπόξεση, αν η περιοχή της επέμβασης είναι μικρή, όπως για παράδειγμα οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, δεν αναμένεται ιδιαίτερος πόνος. Αν η επέμβαση γίνει σε όλο το πρόσωπο, θα υπάρχει ένα αίσθημα καύσους, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα (DEPON).

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:

Όσο άψογα και αν λειτουργήσει ένας γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες και που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση». Γι’ αυτό πουθενά στον κόσμο δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη.

 

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές:

Σε σχέση με τις άλλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής η δερμοαπόξεση θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής. Εφόσον γίνει σε ελεγχόμενο βάθος και τηρηθούν οι σωστές προδιαγραφές, δεν αναμένονται σοβαρές επιπλοκές. Σπάνια υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κάποια μικρότερης σημασίας ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως:

  • Ατελής θεραπεία: συμβαίνει σε ιδιαίτερα βαθιές περιοχές. Θα χρειαστεί μετά από μερικούς μήνες να επαναληφθεί η θεραπεία.
  • Αλλαγή στο χρώμα του δέρματος (δυσχρωσία ή διχρωμία): εφόσον τηρηθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις από την ηλιακή ακτινοβολία, στο βάθος που επιχειρούμε τη διόρθωση παρατηρείται σπάνια. Αν συμβεί, οφείλεται στις ιδιαιτερότητες και την ιδιοσυγκρασία του δέρματος και γι’ αυτό ο πλαστικός χειρουργός δεν μπορεί να την προβλέψει. Συνήθως όμως είναι παροδική.
  • Ουλοποίηση ή χηλοειδές: δεν αναμένεται στο βάθος που επιχειρούμε τη διόρθωση.
  • Επιμόλυνση τραύματος: καθυστερεί την επούλωση του τραύματος και μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα, αλλά παρουσιάζεται σπάνια.

Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links