Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση λιπωμάτων

Λιπώματα:

Πρόκειται για καλοήθεις όγκους αγνώστου αιτιολογίας. Είναι συμπαγείς υποδόριοι όγκοι, που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σχεδόν σημείο του ανθρώπινου σώματος, μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό και μπορεί να φθάσουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Η πιθανότητα να μετατραπούν σε κακοήθη όγκο είναι εξαιρετικά σπάνια, και το ποσοστό επανεμφάνισης, ακόμα και μετά από ατελή αφαίρεση, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Σήμερα, η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής μας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρούμε τα λιπώματα από όλες τις περιοχές του σώματος με αναρρόφηση, χωρίς χειρουργική τομή με νέα «Ατραυματική», ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική.


Μάθετε το
ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ONLINE
Μόνο στο SafeSurgery


Η επέμβαση πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό ακίνδυνα και στο εξωτερικό ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και δεν έχει επιπλοκές, όπως δείχνουν αντίστοιχες μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία αλλά και η δική μας κλινική εμπειρία.

 

 

Νέα τεχνική αφαίρεσης λιπωμάτων:

Η νέα τεχνική που εφαρμόζουμε στην αφαίρεση των λιπωμάτων βασίζεται στη χρήση μιας πολύ λεπτής κάνουλας 2 χιλιοστών, που συνδέεται με μια αντλία κενού. Η κάνουλα αυτή έχει σχεδιασθεί με ειδικό τρόπο ώστε να αναρροφά το λιπώδη ιστό χωρίς να τραυματίζει τα αγγεία («fish-mouth suction»). Επιπλέον, η νέα τεχνική δεν αφήνει ορατή τομή στο δέρμα. Ιδιαίτερα για τα λιπώματα στη περιοχή του προσώπου, επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να τα αφαιρέσει από απόσταση μέσα από μια μικρή οπή, η οποία κρύβεται στο τριχωτό της κεφαλής, γύρω από το αυτί ή σε κάποιο άλλο κρυφό σημείο.

Μολονότι η αφαίρεση λιπωμάτων με αναρρόφηση είχε αμφισβητηθεί στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη σειρά κλινικών ερευνών με μακροχρόνια αναδρομική παρακολούθηση απέδειξε ότι η μέθοδος της αναρρόφησης είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη. Και η δική μας πολύχρονη κλινική εμπειρία επιβεβαιώνει τα διεθνή δεδομένα για τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής σε σχέση με την παλαιά, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

  • Η επέμβαση απλοποιείται σημαντικά και μειώνεται η διάρκεια του χειρουργείου
  • Δεν μένουν εμφανή σημάδια από χειρουργική τομή
  • Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών
  • Επιτυγχάνεται καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με μικρότερη ή καθόλου τοπική δυσμορφία
  • Η ανάρρωση γίνεται ομαλά και ταχύτατα
  • Το κόστος μειώνεται σημαντικά

 

Μέθοδος Αναισθησίας:

Στην αφαίρεση λιπωμάτων με αναρρόφηση εφαρμόζουμε την αποτελεσματική τεχνική τοπικής αναισθησίας Tumescent σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή και ασφαλή Υπνοχάλαση. Με την τοπική αναισθησία Tumescent, χορηγούνται στην περιοχή που πρόκειται να χειρουργηθεί μεγάλες ποσότητες εξαιρετικά αραιωμένων διαλυμάτων τοπικού αναισθητικού και αδρεναλίνης. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται κατακόρυφα ο δείκτης ασφάλειας των φαρμακευτικών ουσιών χωρίς να μειώνεται η δραστικότητα τους όσον αφορά την αναλγησία και αγγειοσύσπαση. Η χρήση αυτής της μεθόδου βελτίωσε σημαντικά τα αποτελέσματα της επέμβασης και το κυριότερο αύξησε εντυπωσιακά τους δείκτες ασφάλειας της. Αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι:

  • Αποφεύγεται η γενική αναισθησία και η καταστολή των ζωτικών λειτουργιών.
  • Επιτυγχάνεται αναίμακτη αφαίρεση του λίπους και αποτρέπονται οι επιπλοκές από την απώλεια αίματος.
  • Αποφεύγονται οι αλλοιώσεις και οι παραμορφώσεις και επιτυγχάνεται φυσικό αποτέλεσμα.

 

Απώλεια αίματος:

Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνικής Tumescent επιτυγχάνουμε εκτός των άλλων και τη σχεδόν αναίμακτη αφαίρεση των λιπωμάτων. Με την τοπική έγχυση μεγάλων ποσοτήτων διαλύματος ειδικής σύνθεσης διογκώνεται η περιοχή που πρόκειται να χειρουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την επαρκή τοπική αναλγησία, τη μικρού βαθμού λιπόλυση και την αποφυγή παραμορφώσεων, εξασφαλίζουμε και πλήρη αιμόσταση. Σε επιστημονικές μελέτες πλαστικής χειρουργικής αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι με την αιματηρή τεχνική το ποσοστό αίματος στο αφαιρούμενο λίπος φθάνει στο 35%, ενώ με την τεχνική Tumescent το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 0,7%.

 

 

Αποφυγή οιδήματος:

Στα πλαίσια της Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery) και κυρίως λόγω της αναίμακτης τεχνικής Tumescent που εφαρμόζουμε, μετά την αφαίρεση λιπωμάτων εντός της περιοχής της επέμβασης δεν υπάρχουν καθόλου μελανιές. Λίγες, όχι έντονες μελανιές υπάρχουν γύρω από την περιοχή, οι οποίες όμως σε λίγες μέρες εξαφανίζονται.

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:/ Τι εγγυήσεις υπάρχουν για το αποτέλεσμα της επέμβασης;

Πουθενά στον κόσμο, για καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη δεν παρέχονται εγγυήσεις για το αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει, γιατί όσο άψογα και να λειτουργήσει ο γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες και δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση».


Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links