Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Κοιλιοπλαστική:

Η μεγάλη απώλεια βάρους ή οι τοκετοί προκαλούν χαλάρωση στο δέρμα της κοιλιάς. Η πλαστική χειρουργική αποκαθιστά αυτό το πρόβλημα με τις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής. Σε άτομα που έχουν πολύ μεγάλη συσσώρευση λίπους (παχυσαρκία) η κοιλιοπλαστική έχει περιορισμένα αποτελέσματα και αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών.

Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων

Για το λόγο αυτό οι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν σε όσους σκοπεύουν να υποβληθούν σε πλαστική κοιλιάς να χάσουν βάρος πριν την επέμβαση.

 

 

Διαδικασία επέμβασης:

Στις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί μια χαμηλή πρόσθια κοιλιακή τομή, η οποία μπορεί να κρυφτεί στο εσώρουχο ή το μαγιό, και αφαιρεί την περίσσεια κοιλιακού δέρματος και λίπους, ενώ συγχρόνως επανατοποθετεί τον ομφαλό σε νέα θέση. Στη συνέχεια, συρράπτει τους ορθούς κοιλιακούς μύες για να διορθώσει τη διάσταση και να στηρίξει το κοιλιακό τοίχωμα.

 

Κοιλιοπλαστική

 

Μέθοδος Αναισθησίας:

Η Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), που εφαρμόζουμε στην πλαστική χειρουργική, αποβλέπει σε όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματικές χειρουργικές επεμβάσεις και στη χρήση ακίνδυνων αναισθησιολογικών μεθόδων. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να διεξάγουμε τις περισσότερες επεμβάσεις με την αποτελεσματική τοπική αναισθησία Τumescent σε συνδυασμό με την ασφαλή μέθοδο της Υπνοχάλασης, που καταργούν τον πόνο χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών. Δυστυχώς, λίγες περιπτώσεις κοιλιοπλαστικής μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτή τη μέθοδο. Συνήθως αφορούν αδύνατες ή/και μικρόσωμες γυναίκες με φυσιολογικό βάρος. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις πλαστικής κοιλιάς, εξαντλώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας που απαιτούνται, προβαίνουμε σε γενική ενδοτραχειακή αναισθησία (γενική νάρκωση) και πάλι όμως σε συνδυασμό με τη μέθοδο Tumescent, που εξασφαλίζει αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες.

 

Πλαστική χειρουργική - Κοιλιοπλαστική Αισθητική χειρουργική - Κοιλιοπλαστική

 

Διάρκεια χειρουργείου:

Στις πλαστικές κοιλιάς το χειρουργείο διαρκεί περίπου 2 ½ ώρες. Αν πρόκειται για μικρή κοιλιοπλαστική τότε η διάρκεια είναι περίπου 1 ½ ώρα.

 

Απουσία πόνου:

Αν ο πλαστικός χειρουργός δεν τοποθετήσει ράμματα στους κοιλιακούς μύες, στην κοιλιοπλαστική δεν αναμένεται μετεγχειρητικός πόνος.

 

Επέμβαση κοιλιοπλαστικής Επεμβάσεις κοιλιοπλαστική

 

Συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης:

Ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης είναι κλασική περίπτωση στην πλαστική χειρουργική. Σε αυτή την περίπτωση όμως το χειρουργείο διαρκεί περισσότερο και κατά συνέπεια η γενική αναισθησία θεωρείται επιβεβλημένη. Επιπλέον, ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να προσέξει την έκταση της λιποαναρρόφησης, γιατί στην περίπτωση που οι τραυματικές επιφάνειες είναι πολύ εκτεταμένες υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές. Γενικά, στα παχύσαρκα άτομα η κοιλιοπλαστική αποτελεί επέμβαση υψηλού κινδύνου για τοπικές ή/και συστηματικές επιπλοκές.

 

Απώλεια βάρους:

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις γιγαντιαίας κοιλιοπλαστικής.

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:

Πουθενά στον κόσμο, για καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη δεν παρέχονται εγγυήσεις για το αποτέλεσμα. Όσο άψογα και να λειτουργήσει ένας γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες και δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση».

 

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές:

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και στην κοιλιοπλαστική, ενδέχεται να υπάρξουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ως συχνότερες επιπλοκές της κοιλιοπλαστικής αναφέρονται:

  • Το μετεγχειρητικό αιμάτωμα, που απαιτεί παροχέτευση
  • Η υποδόρια συλλογή λεμφικού υγρού, το οποίο αφαιρείται με παρακέντηση
  • Η νέκρωση του δέρματος και του λίπους στα χείλη του τραύματος και η διάσπαση του, γεγονός το οποίο καθυστερεί την ανάρρωση
  • Η άσχημη εμφάνιση του ουλής (διάσταση, υπερτροφία, χηλοειδές).

Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links