Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Μείωση στήθους:

Μεγαλομαστία ονομάζεται η υπερβολική διόγκωση του μεγέθους των μαστών, οι υπερτροφικοί μαστοί. Η αίτια είναι συνήθως ορμονική, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε παχυσαρκία.


Μάθετε το
ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ONLINE
Μόνο στο SafeSurgery


Πρόκειται για μια αρκετά δυσάρεστη κατάσταση, καθώς οι μεγάλοι μαστοί μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα στην υγεία, όπως αυχενικό σύνδρομο, πονοκεφάλους, οσφυαλγία, αλλά μπορεί να επιφέρουν και μια σειρά από περιορισμούς στην καθημερινή δραστηριότητα της γυναίκας, όπως αδυναμία για άθληση, ένδυση και σωστή υγιεινή. Η πλαστική χειρουργική δίνει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα με την επέμβαση μείωσης στήθους. Όταν χρειάζεται η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί και με ανόρθωση στήθους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Επειδή το φωτογραφικό υλικό αυτής της επέμβασης είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, για να το δείτε παρακαλώ ανοίξτε τo παρακάτω αρχείo σε μορφή PDF ή σε Word:

 

Μέθοδος Αναισθησίας:

Στη συντριπτική πλειοψηφία των επεμβάσεων μείωσης στήθους η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αποτελεσματική τοπική αναισθησία Τumescent σε συνδυασμό με την ασφαλή μέθοδο της Υπνοχάλασης, που καταργούν τον πόνο χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που, εξαντλώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας που απαιτούνται, χρειάζεται να προβούμε σε γενική ενδοτραχειακή αναισθησία (γενική νάρκωση) και πάλι όμως σε συνδυασμό με τη μέθοδο Tumescent, που εξασφαλίζει αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες.

 

 

Διάρκεια επέμβασης:

Στην πλαστική επέμβαση μείωσης στήθους το χειρουργείο διαρκεί στην πραγματικότητα περίπου 3 ώρες. Με τη χρήση της Υπνοχάλασης όμως η ασθενής, παρόλο που έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί να επικοινωνεί με τον πλαστικό χειρουργό καθ’ όλη τη διάρκεια, δεν έχει κανονική αίσθηση του χρόνου, με αποτέλεσμα να σχηματίζει την εντύπωση ότι όλη η διαδικασία κράτησε μόνο λίγα λεπτά.

 

Μετά το χειρουργείο:

Σε αντίθεση με τη γενική αναισθησία, όταν στην πλαστική χειρουργική εφαρμόζεται η μέθοδος της Υπνοχάλασης δεν τίθεται θέμα ανάρρωσης. Οι ασθενείς μετά το χειρουργείο δεν αισθάνονται καμία κούραση ή εξάντληση και σε λίγη ώρα είναι σε θέση να αποχωρήσουν σε άριστη γενική κατάσταση. Πάντως για προληπτικούς λόγους συνιστούμε να υπάρχει συνοδός. Μάλιστα, μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες από την ίδια κιόλας μέρα.

 

Ελαχιστοποίηση τομών:

Οι τομές πάνω στο δέρμα του μαστού στις πλαστικές στήθους αποτελούν ένα σοβαρό μειονέκτημα, μετριάζουν το αποτέλεσμα και πρέπει να περιορίζονται. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι οι πλαστικοί χειρουργοί οφείλουν να χρησιμοποιούν τεχνικές που αποβλέπουν στην ελαχιστοποίηση των τομών στο μαστό. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατό να γίνει μείωση στήθους χωρίς τομές. Έτσι στις περιπτώσεις που ο μεγάλος μαστός εμφανίζει μέτρια πτώση και αφορούν γυναίκες κάτω των 40-45 ετών προσπαθούμε και συνήθως πετυχαίνουμε να περιορίσουμε την τομή γύρω από τη θηλή και στο κάθετο σκέλος μόνο. Αν είναι απαραίτητο να γίνει και οριζόντια τομή, γίνεται σε περιορισμένο μήκος (5-10 εκ). Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στο στέρνο ή τη μασχάλη, όπως στις κλασσικές τεχνικές πλαστικής στήθους.

 

 

Μετεγχειρητικό οίδημα:

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στη μείωση στήθους αμέσως μετά το χειρουργείο θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο, με συνέπεια το στήθος να δείχνει μεγαλύτερο από αυτό που τελικά θα είναι. Το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος θα υποχωρήσει μέσα σε 1 εβδομάδα περίπου, αλλά για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα μετά από πλαστική επέμβαση στήθους χρειάζονται 2-3 μήνες.

 

Αίσθηση θηλών:

Λόγω του τραυματισμού των νευρικών απολήξεων που καταλήγουν στις θηλές, αμέσως μετά την πλαστική επέμβαση στήθους και για λίγες ημέρες θα υπάρχει μια μικρή μείωση στην αίσθηση των θηλών (υπαισθησία). Αυτό όμως είναι κάτι εντελώς προσωρινό και η φυσιολογική αίσθηση γρήγορα αποκαθίσταται.

 

Προεγχειρητικός έλεγχος:

Με τη χρήση της Υπνοχάλασης στη μείωση στήθους δεν είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος ούτε και υπάρχουν περιορισμοί στις δραστηριότητες της προηγούμενης ημέρας.

 

Ικανότητα για θηλασμό:

Η μείωση στήθους συνήθως δεν επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας, την εγκυμοσύνη ή την ικανότητα για θηλασμό.

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:

Πουθενά στον κόσμο δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος για κανενός είδους ιατρική ή χειρουργική πράξη. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο άψογα κι αν λειτουργήσει ένας γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες και που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση».

 

Ενδεχόμενα ανεπιθύμητα αποτελέσματα:

Η πολύχρονη κλινική εμπειρία μας στην εφαρμογή χειρουργικών μεθόδων Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery) σε συνδυασμό με τη συνεχή μέτρηση των ζωτικών παραμέτρων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλό δείκτη ασφάλειας, με απουσία εγχειρητικών επιπλοκών και μείωση της συχνότητας και της βαρύτητας των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Ειδικά στη μείωση στήθους δεν αναμένονται μεγάλες ή σοβαρές επιπλοκές. Αναφέρονται κάποια λιγότερο σοβαρά ανεπιθύμητα αποτελέσματα, που διορθώνονται:


  • Το μετεγχειρητικό αιμάτωμα, που απαιτεί παροχέτευση
  • Η υποδόρια συλλογή λεμφικού υγρού, το οποίο συνήθως παροχετεύεται μόνο του
  • Η νέκρωση του δέρματος στα χείλη του τραύματος και διάσπαση του, που καθυστερεί την ανάρρωση
  • Η άσχημη εμφάνιση του ουλής π.χ. διάσταση, υπερτροφία, χηλοειδές, που επιδέχεται δευτερογενή διόρθωση.

 

Μικρού βαθμού μείωση στήθους χωρίς χειρουργείο:

Εκτός από την κανονική επέμβαση μείωσης στήθους που περιγράφεται σε αυτή τη σελίδα, υπάρχει η δυνατότητα μικρού βαθμού μείωσης του μεγέθους των μαστών με σύγχρονη τεχνική αναρρόφησης. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:


  • Πρόκειται για μη επεμβατική, «ατραυματική» μέθοδο
  • Δεν γίνονται χειρουργικές τομές και ουλές
  • Η ανάρρωση είναι ταχύτατη, δεν χρειάζεται νοσηλεία
  • Δεν απαιτείται διακοπή από τις επαγγελματικές δραστηριότητες
  • Έχει πολύ μειωμένο κόστος.

Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links