Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Πλαστική Προσώπου (Face lifting):

Πρόκειται για μια επέμβαση κοσμητικής χειρουργικής που στοχεύει να βελτιώσει την όψη του ρυτιδωμένου και γερασμένου δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό, απαλείφοντας τα σημάδια του χρόνου.


Μάθετε το
ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ONLINE
Μόνο στο SafeSurgery


 

 

Διαδικασία εγχείρησης:

  • Σχεδιάζουμε λεπτομερώς τις τομές.
  • Εκχύνουμε τοπικά ειδικά αραιωμένα διαλύματα που προκαλούν πλήρη αναλγησία και παρατεταμένη τοπική αγγειοσύσπαση ώστε να εξασφαλίσουμε αναίμακτο χειρουργικό πεδίο.
  • Αποκολλάμε (undermining) το δέρμα σε ασφαλές επίπεδο και σε έκταση ανάλογη του προβλήματος.
  • Έλκουμε και σταθεροποιούμε το μυοαπονευρωτικό σύστημα (SMAS).
  • Έλκουμε και αφαιρούμε το δέρμα που περιττεύει.
  • Τελειώνουμε με συρραφή των τομών.

 

Πλαστική προσώπου Lifting προσώπου

 

Μέθοδος Αναισθησίας:

Τα τελευταία 15 χρόνια εφαρμόζουμε στην πλαστική χειρουργική την πρωτοποριακή και ασφαλή μέθοδο της Υπνοχάλασης, η οποία σε συνδυασμό με την αποτελεσματική τεχνική τοπικής αναισθησίας Tumescent καταργεί τον πόνο χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται ανώδυνες, αναίμακτες και εξαιρετικά ασφαλείς συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να προβούμε σε γενική αναισθησία. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε πλαστική προσώπου ακόμα και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας ή υπερήλικες.

 

Ελαχιστοποίηση πόνου:

Χάρη στις πρωτοποριακές τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην πλαστική προσώπου, κατορθώνουμε να ελαχιστοποιήσουμε ή να εξαλείψουμε τον μετεγχειρητικό πόνο. Αν παρουσιαστούν την πρώτη μέρα κάποιες ενοχλήσεις αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα (DEPON).

 

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις:

Η πλαστική προσώπου μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, πλαστική μετώπου ή άλλες επεμβάσεις.

 

Απόκρυψη τομών:

Οι τομές στην πλαστική προσώπου γίνονται στο τριχωτό της κεφαλής, γύρω και πίσω από το αυτί. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να μην είναι ορατές.

 

Μετά το χειρουργείο:

Ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από το πρόσωπο που συγκρατεί τους ιστούς στη θέση τους περιορίζοντας έτσι τη δημιουργία αιματώματος ή οιδήματος. Οι επίδεσμοι αφαιρούνται σε 2-4 ημέρες. Αμέσως μετά το χειρουργείο ο ασθενής αισθάνεται ένα μικρό μούδιασμα που είναι φυσιολογικό. Το μούδιασμα διαρκεί συνήθως λίγες μέρες. Λόγω της αναίμακτης τεχνικής που χρησιμοποιούμε το μετεγχειρητικό οίδημα είναι ελάχιστο και δεν υπάρχουν εμφανείς μελανιές ή μώλωπες. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το κεφάλι θα πρέπει να στηρίζεται με δύο μαξιλάρια προς αποφυγή οιδήματος, τουλάχιστον για δύο ημέρες. Για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα χρειάζονται 2-3 μήνες.

 

Επαναφορά στην εργασία:

Αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε μια εγχείρηση πλαστικής προσώπου, καλό είναι να έχετε στη διάθεσή σας τουλάχιστον 10-14 ημέρες.

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:

Πουθενά στον κόσμο δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη. Κι αυτό γιατί όσο άψογα και να λειτουργήσει ο γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων και εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία και ότι σε καμία ιατρική πράξη δεν υπάρχει η λέξη «εγγύηση».

 

Ενδεχόμενοι κίνδυνοι:

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και στην πλαστική χειρουργική, υπάρχουν πιθανότητες για επιπλοκές.

Στην πλαστική προσώπου με τη μέθοδο της τοπικής αναισθησίας Tumescent με Υπνοχάλαση αποφεύγουμε τις σοβαρές αναισθησιολογικές επιπλοκές.

Μετά την εγχείρηση ενδέχεται σε πολύ μικρό ποσοστό να έχουμε κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Τέτοια μπορεί να είναι: η μετεγχειρητική αιμορραγία, το μετεγχειρητικό αιμάτωμα, η νέκρωση του δέρματος, η ατελής διόρθωση του αρχικού προβλήματος, οι υπερτροφικές ή άσχημες ουλές. Συνήθως όμως αυτές οι επιπλοκές δεν είναι πολύ σοβαρές και διορθώνονται.

Μια πιο σοβαρή επιπλοκή είναι ο τραυματισμός του μετωπιαίου ή του κάτω γναθικού κλάδου του προσωπικού νεύρου που νευρώνει τις μυϊκές ομάδες στο πρόσωπο. Ένας τέτοιος τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει παράλυση σε κάποιους από τους μύες του προσώπου, συνήθως προσωρινή ή και μόνιμη.

Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται και άλλες σπάνιες επιπλοκές που όμως δεν έχουμε συναντήσει στην 20ετή και πλέον εμπειρία μας.

Η πολύχρονη κλινική εμπειρία μας στην εφαρμογή χειρουργικών μεθόδων Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery) σε συνδυασμό με τη συνεχή μέτρηση των ζωτικών παραμέτρων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου (οξυγόνωση αίματος, σφυγμοί, αρτηριακή πίεση, Ηλεκτροκαρδιογράφημα) εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλό δείκτη ασφάλειας, με απουσία εγχειρητικών επιπλοκών και μείωση της συχνότητας και της βαρύτητας των μετεγχειρητικών επιπλοκών.


Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links