Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ιατρική μας ομάδα εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται στην πρωτοπορία της πλαστικής χειρουργικής. Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια (αναισθησιολογική και χειρουργική) του ασθενούς και το φυσικό αποτέλεσμα, προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες με τα υψηλότερα standards ποιότητας και ιατρικής ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βασική φιλοσοφία τη Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας (minimal invasive surgery), έχουμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνικών στην πλαστική χειρουργική, αναίμακτων και ανώδυνων, πολλές από τις οποίες έχουν την επιστημονική συμβολή του πλαστικού χειρουργού Δρ. Ιωάννη Μήτσου και των συνεργατών του.

 

Η πιο σημαντική μας καινοτομία στην πλαστική χειρουργική είναι η μη επεμβατική και ακίνδυνη μέθοδος της «τοπικής αναισθησίας Tumescent & Υπνοχάλασης», με την οποία πραγματοποιούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των επεμβάσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 πλαστικές επεμβάσεις με αυτή τη μέθοδο με απόλυτη επιτυχία και έχουμε δώσει τη δυνατότητα να υποβληθούν σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής χωρίς επιπλοκές ακόμα και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, που δεν θα μπορούσε να τους χορηγηθεί γενική αναισθησία.

 

Σημαντικά πλεονεκτήματα επίσης έχει η «Αναίμακτη» τεχνική που εφαρμόζουμε από το 1990 σε όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, διότι περιορίζει δραματικά την απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Τη μέθοδο αυτή εισήγαγε στην κλινική πράξη ο Αμερικανός πλαστικός χειρουργός Klein για τις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης. Στη συνέχεια ο δρ. Μήτσου σε συνεργασία με τον δρα Klein τροποποίησε, βελτίωσε και επέκτεινε την τεχνική αυτή, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Με την τεχνική αυτή δεν προκαλείται αναιμία, γεγονός που μπορεί να συμβεί, ιδιαίτερα σε άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη, όταν η επέμβαση πραγματοποιηθεί με τον κλασσικό τρόπο. Έτσι δεν παρουσιάζεται ανάγκη για μετάγγιση αίματος ακόμα και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μεγάλες πλαστικές εγχειρήσεις, περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος ανάρρωσης και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής κατά την μετεγχειρητική περίοδο.

 

Άλλες επιμέρους αλλά εξίσου σημαντικές καινοτομίες (innovations) που έχουμε εισαγάγει στην πλαστική χειρουργική είναι:

  • Στη γυναικομαστία διορθώνουμε το πρόβλημα χωρίς τομές, με αναρρόφηση του μαστικού αδένα και του λίπους που τον περιβάλλει.
  • Στις δερματικές βλάβες στο πρόσωπο (κύστες, λιπώματα, σπίλοι, ουλές, ακμή κ.λπ.) αποκαθιστούμε το δέρμα με τεχνική που εξαφανίζει σχεδόν πλήρως τις ουλές (scarless surgery).
  • Έχουμε τροποποιήσει τεχνικά τις κάνουλες λιποαναρόφησης, ώστε να διαθέτουν κόπτον στόμιο, το οποίο δεν αναρροφά απλώς αλλά κυρίως τεμαχίζει το λιπώδη ιστό «ατραυματικά». Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε κάνουλες μικρότερου διαμετρήματος, καταργώντας τις κάνουλες μεγάλου διαμετρήματος, που ενδέχεται να προκαλέσουν παραμορφώσεις. Παράλληλα, μειώνεται εξαιρετικά η μυϊκή προσπάθεια και η κόπωση του πλαστικού χειρουργού, γεγονός που του επιτρέπει να επιτελέσει πιο άψογα την επέμβαση. Το βασικότερο όμως είναι ότι με αυτό τον τρόπο η λιποαναρρόφηση καθίσταται λιγότερο τραυματική, χωρίς κακοποίηση και αιμορραγίες.
  • Στις επεμβάσεις μεγάλης ρινοπλαστικής (full rhinoplasty) με την εφαρμογή της Διαδερμικής Ατελούς Οστεοτομίας περιορίζουμε το χειρουργικό τραύμα και το μετεγχειρητικό οίδημα, εξαλείφουμε τον πόνο, ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών και κυρίως καταργούμε τη χρήση νάρθηκα στις περισσότερες περιπτώσεις.
  • Στη μείωση και στην ανόρθωση στήθους με τροποποίηση της τεχνικής της δρ. Lejour ελαχιστοποιήσαμε περαιτέρω τις τομές.

 

Η τοπική tumescent και Υπνοχάλαση έχει αναπτυχθεί από το Δρα Μήτσου και συνεργ από το 1993 και εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πάνω από 2000 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Η Υπνοχάλαση διαφέρει ριζικά από την καταστολή (sedation, κοινώς "μέθη") η οποία είναι μια μορφή γενικής αναισθησίας και δεν έχει σχέση με την ακίνδυνη μέθοδο "τοπική tumescent και Υπνοχάλαση". Τούτο διότι η Υπνοχάλαση, σε πλήρη αντίθεση απο τη "μέθη", δεν προκαλεί αναλγησία και απαιτεί τοπική ή περιφερειακή αναλγησία. Έτσι αποφεύγεται η καταστολή των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού ή οποία εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, ενώ εξασφαλίζεται η επιθυμητή "αποσύνδεση" από το περιβάλλον (disassociation).


Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links