Safe Surgery
Όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο Ιατρικό Αθηνών, Μαρούσι
Πλαστική Χειρουργική Καινοτομίες Ιατρική Ομάδα Εμπειρία Υπνοχάλασης Επικοινωνία
Ραντεβού   Υπνοχάλαση   Πλαστική Χειρουργική Online

Βλεφαροπλαστική:

Κληρονομικοί παράγοντες και η προχωρημένη ηλικία προκαλούν χαλάρωση και πτώση των βλεφάρων. Η πλαστική χειρουργική με τις επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής, αφαιρεί το δέρμα και το λίπος που περισσεύει με στόχο να μειώσει ή να εξαφανίσει την πτώση των βλεφάρων. Υπάρχουν δύο είδη βλεφαροπλαστικής ανάλογα με ποιο βλέφαρο χειρουργείται, το άνω ή το κάτω.


Μάθετε το
ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ ONLINE
Μόνο στο SafeSurgery


Ο πλαστικοί χειρουργοί μπορούν όμως να διεξάγουν ταυτόχρονα μία επέμβαση άνω-κάτω βλεφαροπλαστικής. Επίσης, η βλεφαροπλαστική μπορεί άνετα να συνδυαστεί με πλαστική προσώπου.

 

 

Διαδικασία επέμβασης:

Στη βλεφαροπλαστική ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει προσεκτικά και λεπτομερώς τις φυσιολογικές πτυχές των βλεφάρων και στη συνέχεια αφαιρεί το χαλαρωμένο δέρμα των βλεφάρων που περισσεύει και μέρος του λίπους που βρίσκεται στην κόγχη του ματιού.

 

Πλαστική στο βλέφαρο Πλαστική χειρουργική στο βλέφαρο
Βλεφαροπλαστική Βλεφαροπλαστική χειρουργική

 

Τρία βασικά ζητήματα:

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, έτσι και στη βλεφαροπλαστική τρία βασικά ζητήματα απασχολούν τους ασθενείς και ρωτούν εναγωνίως τους πλαστικούς χειρουργούς: α) Είναι η πλαστική επέμβαση ασφαλής; β) Θα πρηστώ και θα πονέσω; γ) Ποιο θα είναι το αισθητικό αποτέλεσμα;

Εμείς με βάση την πολύχρονη κλινική εμπειρία μας στην εφαρμογή χειρουργικών μεθόδων Ελάχιστης Επεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery), απαντάμε:

  • Ασφάλεια : Στην κλινική μας οι επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής γίνονται χωρίς νάρκωση. Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόζουμε την πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική Tumescent αποκλειστικά ή σε συνδυασμό με την ακίνδυνη Υπνοχάλαση. Με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζονται ασφαλείς, αναίμακτες και εξαιρετικά ανώδυνες συνθήκες, χωρίς καταστολή των ζωτικών λειτουργιών.
  • Οίδημα και πόνος: Η ατραυματική και αναίμακτη χειρουργική τεχνική που εφαρμόζουμε στη βλεφαροπλαστική ελαχιστοποιεί το οίδημα και εξαλείφει τον πόνο.
  • Αποτέλεσμα: Όπως σε κάθε είδους αισθητική επέμβαση, έτσι και στη βλεφαροπλαστική βασικός μας στόχος είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Και το πετυχαίνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε από τη μια πλευρά να φαίνεται η βελτίωση στην εμφάνιση αλλά από την άλλη η επέμβαση αυτή καθεαυτήν να μη γίνεται αντιληπτή.

 

Διάρκεια χειρουργείου:

Η βλεφαροπλαστική και στα 4 βλέφαρα διαρκεί κατά μέσο όρο διαρκεί 1.30′.

 

Μετά το χειρουργείο:

Στη βλεφαροπλαστική δεν τίθεται θέμα ανάρρωσης και οι ασθενείς μπορούν να αναχωρήσουν από το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Τα ράμματα  που χρησιμοποιούμε είναι τόσο μικρά που είναι σχεδόν αόρατα. Επίσης είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, αλλά απομακρύνονται μόνα τους. Γύρω από τα μάτια υπάρχουν πολύ λίγες μελανιές. Όσοι υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική μετά τη δεύτερη ημέρα μπορούν να βγουν από το σπίτι φορώντας σκούρα γυαλιά. Την 7η ημέρα μετά την εγχείρηση υπάρχουν μόνο ελάχιστες μελανιές που μπορούν εύκολα να καλυφθούν με make up.

 

Επιστροφή στην εργασία:

Η επιστροφή στην εργασία μετά από βλεφαροπλαστική εξαρτάται από το είδος της εργασίας. Από την επόμενη κιόλας μέρα μπορεί κάποιος να εργάζεται στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να μπορέσει να εμφανισθεί σε τρίτους.

 

Βλεφαροπλαστικής επέμβαση

 

Εγγυήσεις για το αποτέλεσμα της επέμβασης:

Όσο άψογα και αν λειτουργήσει ένας γιατρός, ενδέχεται ο κάθε ασθενής να αντιδράσει διαφορετικά, για λόγους που εξαρτώνται από αστάθμητους παράγοντες ή ατομικές ιδιαιτερότητες και δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να διερευνηθούν επιστημονικά εκ των προτέρων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ακόμα και στα πιο ικανά και έμπειρα χέρια μια επέμβαση μπορεί να έχει μερική ή ολική αποτυχία. Για το λόγο αυτό πουθενά στον κόσμο σε καμία ιατρική ή χειρουργική πράξη δεν παρέχεται εγγύηση του αποτελέσματος.

 

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή επιπλοκές:

Στη βλεφαροπλαστική οι σοβαρές επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αναφέρονται κάποια μικρότερης σημασίας ανεπιθύμητα αποτελέσματα:

  • Εκτρόπιο στα κάτω βλέφαρα, το οποίο αποφεύγεται αν ο πλαστικός χειρουργός αφαιρέσει συντηρητικά το δέρμα που περισσεύει
  •  Μετεγχειρητικό αιμάτωμα, για το οποίο πρέπει να ενημερωθεί ο ασθενής ώστε να αναγνωρισθεί και να αντιμετωπισθεί άμεσα
  • Αλλοίωση του σχήματος των βλεφάρων, που αποφεύγονται αν δεν γίνουν υπερβολές στην εκτομή του χαλαρού δέρματος
  • Υπερ-εμφάνιση του σκληρού χιτώνα του οφθαλμού, η οποία βελτιώνεται με το χρόνο

Αναλυτικό κόστος επεμβάσεων
Προετοιμασία χειρουργείου online
Χρήσιμα Links